Volrecepten

Topblogs

zondag 19 januari 2014

Abdij uienquiche

Ingrediënten:
- 2 el olijfolie
- 750 g uien, in halve ringen
- 100 ml donker abdijbier (bijv. Leffe)
- 1 rol croissantdeeg à 6 stuks (koelvers)
- 100 g gandaham (of Parmaham)
- 4 eieren
- 150 ml slagroom
- 3 el fijngehakte bladpeterselie + extra voor garnering
- 200 g abdijkaas, bv port salut, korst verwijderd, in plakjes

Bereiden:
1. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de uiringen in 8-10 minuten lekker zacht. Schenk het bier erbij en smoor de uien tot er geen vocht meer in de pan zit.
2. Verwarm de oven voor op 200'C.
3. Rol het deeg uit en bekleed er een rechthoekige vorm met losse bodem van 10 x 30 cm of een springvorm van 24 cm mee. Druk de naden goed dicht. Beleg de bodem met de ham.
4. Klop de eieren los, meng de slagroom, peterselie en zout en peper naar smaak erdoor.
5. Schep de uien over de deegbodem. Schenk het ei-roommengsel erover en leg de plakken abdijkaas erop.
6. Bak de quiche in de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar en bestrooi met een beetje extra peterselie. Serveer met een groene salade.

Tip: Voor een vegetarische variant kun je de ham vervangen door 50 g walnoten door de uien te scheppen. Maak de quiche in een springvorm van 24 cm, want het paste allemaal niet in de rechthoekige vorm.

Bron: Deliciou
s

Ik zag dit recept op een andere blog staan en ik MOEST dit gewoon proberen. Het is een makkelijk recept en het smaakt ook heerlijk. Ik vind de croissant deeg erg zoet en niet erg passen bij dit recept. Volgende keer ga ik hartige taart deeg uit vriezer gebruiken want het is zeker voor herhaling vatbaar! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten