Volrecepten

Topblogs

dinsdag 28 januari 2014

Sweet and smokey Mexican chicken



Ingredienten voor 4 personen:

2 medium rode pepers
3 kleine kaneel stokjes of 1 1/2 tl kaneelpoeder
4 chipotle pepers / jalapenos 
3 tenen knoflook, gepeld en grof gehakt
2 1/2 et. witte wijn azijn

2 ½ tl bruine suiker 
75ml olijf olie
Zout en zwarte peper

1,75 kg hele kippenbenen/kippenbouten/kippenvleugels, met huid
20g donkere chocola, geraspt

650g aardappelen, geschild en gehalveerd.
2 medium zoete aardappelen, in stukjes gesneden van 2cmx6cm

2 medium rode uien, geschild en in 4 stukken gesneden
10g koriander, grof gehakt

Over voorverwarmen op 200 graden. Rode pepers in een ovenschaal voor 30 min de oven in. Ze worden dan mooi zwart. Na 30 min eruit halen en even aflaten koelen. Als het afgekoeld is dan opensnijden en zaadjes en steel verwijderen. Alleen huid van rode peper in de keukenmachine doen met kaneel, jalapeños (ook zaadjes verwijderen) knoflook, witte wijnazijn, bruine suiker, 3 eetlepels olijfolie en 3 eetlepels water en anderhalf theelepel zout. Mix het totdat het een gladde marinade is. In een kom de marinade met de kippenpoten of vleugels en geraspte chocola mengen totdat alles eronder zit. 

In een andere schaal op gevoel aardappelen schillen en in kleine stukjes snijden. Olijfolie erover heen en rode uien toevoegen. Halve theelepel zout en flink wat peper toevoegen. Goed mixen en kip erbij doen en alles goed mixen. Alles op een bakplaat doen en kip met vel boven op leggen en 50 minuten in de oven, op 200 graden. Koriander als topping kan je er over heen doen

Bron: The Guardian

Dit recept heeft Yotam Ottolenghi gemaakt voor The Guardian. Het is een lekker pittig recept wat erg makkelijk te maken is. De aardappelen krijgen ook een pittig karakter doordat alles bedekt is met de marinade maar dat maakt het extra lekker. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten