Volrecepten

Topblogs

dinsdag 28 januari 2014

Kip pesto




Ingrediƫnten voor 2 personen:
- 2 kipfilets (liefst van de poelier)
- 6 plakken katenspek (75 g)
- 2 el groene pesto
- 250 g cherry tomaatjes, doormidden
- 250 g kastanje champignons, in stukjes
-  1/4 courgette, in kleine blokjes
- zout/peper
- knoflookpoeder
- olijfolie

Bereiden:
1. Verwarm de oven voorop 220' C en vet een ovenschaal in met olijfolie.
2. Kerf de kipfilets met een scherp mes op drie plaatsen in (niet helemaal door snijden) en vul de kerven met pesto (ongeveer 1 el per kipfilet). Wikkel om elke kipfilet drie plakjes katenspek. Leg ze in het midden van de schaal en schik de groenten er omheen. Bestrooi met zout, peper en knoflookpoeder en druppel er wat olijfolie over.
3. Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kipfilet goed gaar is.

Tip: Serveer met krieltjes, gebakken in olijfolie met Italiaanse kruiden.


Bron: 'Puur Suzanne'
 
Ik heb dit recept gezien op de blog van Caroline Brouwer en ik was meteen om! Dit recept is perfect om na het werk te maken. De combinatie van kip, pesto en katenspek is heerlijk en blijft lekker mals. Dit ga ik zeker vaker maken!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten