Volrecepten

Topblogs

zondag 19 januari 2014

Kuping gajah aka Olifantsoren


Pas op, als je eenmaal begint met eten dan kan je niet meer ophouden.  Heerlijke Indonesische koekjes waarbij het wat tijd vergt om ze te maken maar zodra je klaar bent met bakken je een trots gevoel eraan over houdt.

Benodigdheden:
- 10 eieren;
- 275 gram suiker;
- 3 zakjes vanillesuiker;
- 2 volle eetlepels kaneel;
- 3 volle eetlepels cacao;
- 1300 gram bloem;
- olie.


Bereiding:
1. Mix de eieren, vanillesuiker en suiker tot het mengsel wit van kleur is;
2. Doe 1 kilo bloem erbij en kneed het goed;
Deel het deeg in tweeën;
3. Voeg aan de ene helft beetje voor beetje 150 gram bloem toe, totdat het een stevige massa wordt.
Goed kneden;
4. Voeg aan de andere helft cacao, kaneel en 150 gram bloem toe, totdat het een stevige massa wordt.
Goed kneden;
5. Bestuif het werkblad met bloem en rol het witte deeg uit tot een lap van 1/3 cm dikte.
Doe dit ook met het bruine deeg;
6. Leg het bruine deeg op het witte deeg en druk het goed aan.
Als de lagen niet goed op elkaar plakken, helpt het om ze te bevochtigen met wat water;
7. Rol het deeg stevig op en snijd er hele dunne schuine plakjes af;
8. Frituur de plakjes in niet te hete olie.


 Bron: De Molukse Keuken


Tip: als je de eieren, vanillesuiker en suiker gemengd hebt, weeg het en verdeel het in 4 porties. Deel de 1 kg bloem ook door vieren dan is het makkelijker om te kneden. Doe bij de 500 gram, voor je bruine deeg, alvast de cacao en kaneel zodat je een mooie bruine kleur bloem krijgt.  Je kan het wat zoeter maken door meer (vanille) suiker te gebruiken. Je moet het lang kneden totdat het stevig genoeg is en niet meer plakt. Zodra je ze in dunne plakjes hebt gesneden kan je of met je deegroller ze extra plat maken of door de pasta machine halen. Door het frituren zetten ze weer een beetje uit.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten